OPTIKA1
  Svetozara Radojčića 8a, Beograd
  +381 (11) 346 7 210
  +381 (11) 304 8 774

  OPTIKA 2
  Deligradska 27, Beograd
  +381 (11) 268 47 61
  +381 (11) 407 45 89

  Blue Glide / Blue Control

  Savremeni način života nužno zahteva korišćenje savremene tehnologije i uređaja koji nam olakšavaju i ubrzavaju obavljanje svakodnevnih aktivnosti, kako na poslu, tako i u privatnom životu. Stalna izloženost veštačkom osvetljenju, dugotrajno gledanje u monitore svih vrsta (računari, pametni telefoni-androidi, televizori i sl.), razne vrste veštačke rasvete (automobilska industrija, ulična osvetljenja i sl) ostavlja posledice na naš organizam.
  Oftalmološke asocijacije navode da 70-75% osoba koje rade na računarima i koje su izložene emitovanju veštačke plave svetlosti duže od dva sata dnevno, imaju problem sa vidom.

  Ako se zna da dugotrajno emitovanje i delovanje plave svetlosti na ljudski organizam drastično narušava kompletno zdravstveno stanje čoveka, nije zanemarljiva činjenica da je oko najdirektnije izloženo i time prvo ugroženo. Široki spektar svetlosti uzrokuje potpunu degeneraciju vidnih ćelija (svetlost kratkih talasnih dužina oštećuje ćelije i metaboličke procese našeg oka) koje se nakupljaju u oku i dovode do nastanka mrene.

  Takođe, delovanje plave svetlosti je povezano i sa lučenjem hormona melatonina koji u našem organizmu imaju ulogu u regulaciji životnog ritma. Prekomerno ili nedovoljno lučenje pomenutog hormona dovodi naš organizam u stanje poremećene hormonske ravnoteže. Pod uticajem plave svetlosti naš organizam nastavlja da luči dnevne hormone, uključujući i hormon stresa.

  Ukoliko se poremeti prirodni ritam organizma povećava se rizik od pojave raznih problema i bolesti kao što su kardiovaskularne bolesti, dijabetes, prekomerna težina, nesanica, depresija i druge.

  Zaštitni sloj od plave svetlosti je toliko postao neophodan i tražen da su neki od proizvođača plastike za ramove zaštitili njegovo ime, pa je Blue Glide naziv poznatog domaćeg proizvodžača POL-a, a Blue Control naziv svetski poznatog proizvođača HOYA-e.

  Zaštitni sloj Blue Glide / Blue Control:

      Usporava makularnu degeneraciju oka
      Neutrališe delovanje veštačke plave svetlosti
      Poboljšava kontrasnu percepciju, nudi prirodan doživljaj boja
      Smanjuje odsjaj za ugodan i opušteniji vid
      Štiti dioptrijsko sočivo od ogrebotina, masnoća, prašine, vode i prljavštine

  Društvo oftalmologa kontaktologa Srbije (COLSS)
  colss logo

   

  Evropsko udruženje oftalmologa kontaktologa (ECLSO)

  eclso logo

   logo sfera

  Svetozara Radojčića 8a
  Beograd 11000
  011/ 3467 210
  069/ 3467 210

  Radno vreme

  OPTIKA 1
  Radnim danima : 11-19h
  Subota: 10-14h

  OPTIKA 1

  Radnim danima : 09-17h
  Subota: 10-14h

  FB ikona  IG ikona  TW ikona  YT ikona  SKYPE ikona

  © 2017 Sfera

  Search