OPTIKA1
Svetozara Radojčića 8a, Beograd
+381 (11) 346 7 210
+381 (11) 304 8 774

OPTIKA 2
Deligradska 27, Beograd
+381 (11) 268 47 61
+381 (11) 407 45 89

PROGRESIVNE MULTIFOKALNE NAOČARE

Za razliku od monofokalnih (jedna dioptrija) i bifokalnih (dve dioptrije) multifokalna ili progresivna sočiva imaju tri dioptrije čija se jačina postepeno, progresivno menja od korekcije za daljinu do korekciju za blizinu. Pogled nesmetano, prelazi sa daljine, preko medjuprostora ili srednje udaljenosti do blizine, bez naprezanja. Ona pružaju mogućnost jasnog vida na svim udaljenostima pri čemu je prelazak preko različitih dioptrija neprimetan.
Kod progresivnih sočiva je takođe veoma važan odabir adekvatnih ramova za naočare. Nisu preporučljivi uski ramovi zbog progresivnog kanala koji je time sužen što ima za posledicu i suženje vidnog polja. Kod odabira ramova uvek je najbolje konsultovati se sa optičarem.
Nošenje progresivnih sočiva zahteva i odredjeni period prilagodjavanja koji je individualan. Nekome je potreban jedan dan a nekome par dana. Navešćemo nekoliko načina privikavanja koji Vam mogu pomoći:
    U početku treba da se obrati pažnja na položaj tela i glave pri nošenju naočara. Progresivni kanal ima tri dioptrije i oko će se vrlo brzo navići gde treba da gleda ali ako se glava previše podigne ili nasloni pri gledanju nekog predmeta koji je nisko to će iziskivati nepotrebni napor.
    Nosite Vaše progresivne naočare što više možete u prvim nedeljama (po mogućstvu ceo dan)
    Prilikom silaženja niz stepenice sagnite glavu više nego obično, tako da gledate kroz deo progresivnog kanala za daljinu i međuprostor, a manje kroz deo kanala gde je područje za blizinu.
    Pri čitanju držite glavu uspravno, a pogled samo spustite na dole kako biste gledali kroz donji deo sočiva gde se nalazi deo progresivnog kanala sa dioptrijom za čitanje
    Za gledanje u stranu okrenite glavu ka željenom pravcu jer time zaobilazite gledanje kroz ivice sočiva

Savremena progresivna optička stakla obezbeđuju maksimalan komfor na svim daljinama. Izuzetno široko vidno polje Vam pruža savršen vid dok vozite, radite za računarom ili čitate.Idealne naočare za svaku priliku.

Ista destinacija « Matrix Sport

Društvo oftalmologa kontaktologa Srbije (COLSS)
colss logo

 

Evropsko udruženje oftalmologa kontaktologa (ECLSO)

eclso logo

 logo sfera

Svetozara Radojčića 8a
Beograd 11000
011/ 3467 210
069/ 3467 210

Radno vreme

OPTIKA 1
Radnim danima : 11-19h
Subota: 10-14h

OPTIKA 2

Radnim danima : 09-17h
Subota: 10-14h

FB ikona  IG ikona  TW ikona  YT ikona  SKYPE ikona

Search